Livet går vidareVet att ni är en del som väntar på bilder från Formexmässan, och jag ska förstås visa några bilder från vår monter i alla fall framöver.
Bilder från trendutställningarna har ju många inredningsbloggare visat redan så det skippar jag.

Har varit och är fortfarande helt utan energi och lust känns det som.
Maken åkte på en ordentlig magsjuka vi hemkomsten och jag fick en liten släng av den.
Men det är bagateller i sammanhanget.

Det som tyngt mig mest under veckan är tanken på en vän som valde att avsluta sitt liv när jag var borta på mässan.
Jag var orolig för att detta skulle hända, jag sa det till honom vid ett långt samtal kvällen innan jag skulle iväg till Stockholm. Han försäkrade att han mådde bättre, men nu i efterhand har jag förstått att han redan då hade planerat sitt slut.
Jag har vänt och vridit på allt jag sa till honom, hade jag kunnat säga något annorlunda, sökte han ett halmstrå för att ändra sitt beslut,  varför kramade jag inte om honom innan han gick som jag tänkte...
Och framför allt, kände han att jag brydde mig trots att jag satt och jobbade med att montera en del smycken medan vi pratade eller verkade jag helt inne i mitt...

Säger som en annan vän sa i morse, man skulle vilja ta med hela familjen till någon plats där ingen sorg och ondska finns, bara rymma iväg och leva på vad jorden har att ge, sluta stressa och bara vara med varandra och vårda sina kära.
Livet går vidare för oss andra, så låt oss göra det bästa av det!

Ombytlig..jag??...

Hrhmmm, ja LITE ombytlig kan man nog säga att jag är, fråga maken....
Vi köpte ju en gammal ICA-butik som lades ned på landsbygden (en varning till alla som ens skulle komma på den tanken, DON´T DO IT!!!!
360 kvadratmeter med allt vad det innebar, skyltfönster, frysrum, gammal mat etc etc...
Men var skulle vi börja, och hur skulle planlösningen se ut?..
Oj vad jag har skissat och ändrat och skissat och ändrat...

Ta bara köket som jag nämnt i ett tidigare inlägg, först skulle vi ha köket på övervåningen tänkte vi, nere skulle vi ha allrum och sovrum till ungdomarna, samt företagsdel.
Som jag berättat tidigare ändrade jag mig när sovrummen var närapå färdiga och ville flytta ned köket. ett väldigt bra beslut tycker hela familjen idag, men jag skulle ljuga om jag sa att det var populärt då...


Köket uppe ville jag ha väldigt lantligt, var helt inne på fransk/danska shabbychicstilen då.
Såpskurade golv, gamla sockerlådor till förvaring (dessa använder jag dock fortfarande), framtaget tegel i skorstensmuren, spröjsade köksluckor, öppna hyllplan med krokar för upphängning av koppar, pärlspont på väggar och i tak, etc etc...
Det var dock betydligt vackrare än på bilden, nu är där keramikverkstad, därav drejskiva och en massa förkläden och dylikt...En gammal spis har vi ställt dit då dottern pysslar en del med trådslöjd (hon har en egen hemsida, http://jenniliedesign.se)

Att fytta ned köket innebar ju förstås en hel massa jobb, så här såg det ut när vi börjat med rör- och eldragning.Och så här såg det ut i något år..fortfarande lantligt, men nu hade jag övergivit öppna hyllplan som är snyggt på bild men ack så dammsamlande!...Porslinsho, spegelluckor och vitrinluckor, vitoljat trägolv (övergav såpskurningen till förmån för oljat golv..)
Det hangjorda kaklet fick makens bror att bli galen när han skulle sätta upp det, men jag SKULLE bara ha det... Var han kanonfull han som gjorde det här kaklet???... gnällde han då det skiljde ca 1,5 cm mellan flera plattor...
Efter något år fick jag nog och ledsnade ordentligt på den vita lantliga stilen och framförallt på allt DAMM!
En dag fick jag nog, JAG VILLE HA SLÄTA LUCKOR!!!
Som tur var var det vita köket ett begagnat kök vi köpt för två tusen kronor av kompisar (det var visserligen blått då)Och till slut hamnde vi där vi står idag.
Blodröda och vita  högblanka luckor, en stor köksö med stora lådor, och golvet är numera laserat mörkt brungrått med en halvblank lack avsedd för sporthallar!!! Underbart lättstädat!
Porslinshon, den svarta lantliga ugnen och kaklet är kvar, jag gillar att blanda modernt och lantligt, gashällen är densamma, min matlagningsroade make säger att han aldrig mer kan tänka sig att ha ett kök utan gashäll...

Är jag nöjd nu då?  Ja hela familjen älskar att laga mat tillsammans i vårt matlagningsvänliga kök, och konstigt nog har jag inte ledsnat på de röda luckorna ännu!

Jag längtar...

Åh vad jag önskar att jag kunde tycka om vintern, åtminstone LITE...  Men med åren inser jag att det går bara inte hur mycket jag än försöker...  Vill inte gnälla, men min avsky mot vintern är så stor att det faktiskt känns som att en stor del av livet är en ständig väntan på våren.    Missförstå mig inte, jag HAR allvarligare bekymmer än så, det är inte ett lyxproblem.  Men ju fler sjukdomar och dödsfall vi drabbats av i familjen, ju mer känner jag att det faktiskt är ett problem då jag inte lever fullt under vinterhalvåret.   Därför längtar jag SÅÅÅ mycket till sommaren och vårt älskade Skåne!!!  Ska åka dit om en månad och sen i april/maj också för att möta våren, ska bli så härligt!!

Jag önskar verkligen att jag kunde tycka om vintern LITE i alla fall, men med åren inser jag att det är stört omöjligt!!!
Jag avskyr verkligen kylan, mörkret och SNÖN som de flesta verkar gilla!!

Missförstå mig inte, jag förespråkar att man ska glädjas av vardagen och ta vara på nuet, och jag försöker verkligen, men på vintern är det så SVÅRT!
Det är inget  lyxproblem, vi har haft vår beskärda del av sjukdomar och dödsfall, och jag njuter verkligen av livet, men ju mer jag inser hur skört livet är, och hur kort stund vi finns här, så känns det sanslöst att halva mitt liv går åt till att längta efter våren!!!
Har någon av er tagit steget och flyttat söderut eller utomlands , eller vet någon som gjort det och kanske bloggar om det?
Skulle vara jättekul att läsa om i så fall, tipsa mig gärna!!

Nu måste jag ut i kylan och hämta sonen!Tisdagstema vinter

Nu hade jag tur med veckans tisdagstema!

Har åkt på en förkylning med ont i ett öra som resultat, så jag hade inte orkat med att fota något...
Halvligger/sitter i soffan då jag inte kan lägga mig ned för då gör det ONT!!

Som tur är så hade jag de här bilderna sen tidigare!

Jag avskyr verkligen vintern, har väldigt svårt att hitta något positivt med den, ibland kan det dock vara riktigt vackert...      


Bilderna föreställer ängen bakom vårt hus samt vår gård i vinterskrud.
Ha en bra tisdag allihopa!


Nya kameran och sneak peak

Jag slog ju till och köpte en kamera på mellandagsrean då jag lånat snälla Saras tidigare.
Hon tipsade mig om Nikon D40 som jag hade kikat  på, men jag var lite orolig för att en systemkamera skulle bli för svår för mig att hantera, då jag är en fullständig amatör..
Det var dock så bra pris, och när hon intygat mig om att jag faktiskt kan använda autoinställningen så det bara är att sikta och trycka, köpte jag den.

Skulle verkligen vilja ha tid att lära mig mer nu när jag testat att ta lite foton i går och i morse, det är hur kul som helst!!
Det är ju en djungel att lära sig, men med tanke på att jag endast fotat med digitalkamera tidigare så är jag jättenöjd med kameran!

Tänkte bjuda på en liten "sneakpeak" av nya smyckekollektionen vi ska lansera på Formexmässan nu i Januari, samt några bilder på smycken från förra kollektionen.


Ha en jättebra kväll!!

NyårsdukningHär kommer en liten bildkavalkad från vår nyårsdukning.

Älskar de små flaskorna jag köpte i Skåne för ett par år sedan för ynka två kr/st, de passar perfekt då man vill dekorera med blommor men vill ha en låg dukning så inte gästerna skymmer varandra!
Jättefina att hänga på en kvist också.

Små snapsglas fyllda med vita småstenar får agera ljusstake,  fint att använda  små pressglas/vaser i udda modeller som man ofta hittar på loppisar och dylikt.

Tallrikar och skålar är förstås från vår egen kollektion, tycker själv att svart och rosa kan vara jättesnyggt, romantiskt och stilrent på samma gång.

Hoppas ni hade en trevlig nyårsafton!
Gott nytt år!!!

RSS 2.0