Jennilie's ljuvliga tryfflar


Foto: Jennilie Isaksson

Ett presenttips så här i juletider är Milla of Sweden's assiett som uppläggningsfat med dotterns Jennilie's ljuvliga, hemgjorda tryfflar.
Uppskattas garanterat av många!

Här kommer receptet på tryfflarna:
20-25 stycken
Ca 20 minuter + tid att kallna

Ingredienser
0,5 dl vispgrädde
200 g ljus blockchoklad av bra kvalité
50 g vit blockchoklad
2-3 droppar apotekets pepparmintsolja
Krossade polkagrisar till garnering

Tillagning
Koka upp grädden. Lägg ner chokladen i bitar (men spara lite grann till
garneringen) och rör om tills den smält. Smaksätt med pepparmintsoljan.
Häll upp i en skål och ställ den i kylen tills smeten stelnat. Forma tryffeln
till kulor i önskad storlek. Rulla dem i polkagriskrosset. Smält den
resterande chokladen i ett vattenbad och klicka på tryffeln med hjälp av en
sked. Innan chokladen stelnat kan du dekorera med valfritt strössel. Det är
tillåtet att provsmaka! Förvara i kylskåp i en tät burk.

Camilla

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0