Jag längtar...

Åh vad jag önskar att jag kunde tycka om vintern, åtminstone LITE...  Men med åren inser jag att det går bara inte hur mycket jag än försöker...  Vill inte gnälla, men min avsky mot vintern är så stor att det faktiskt känns som att en stor del av livet är en ständig väntan på våren.    Missförstå mig inte, jag HAR allvarligare bekymmer än så, det är inte ett lyxproblem.  Men ju fler sjukdomar och dödsfall vi drabbats av i familjen, ju mer känner jag att det faktiskt är ett problem då jag inte lever fullt under vinterhalvåret.   Därför längtar jag SÅÅÅ mycket till sommaren och vårt älskade Skåne!!!  Ska åka dit om en månad och sen i april/maj också för att möta våren, ska bli så härligt!!

Jag önskar verkligen att jag kunde tycka om vintern LITE i alla fall, men med åren inser jag att det är stört omöjligt!!!
Jag avskyr verkligen kylan, mörkret och SNÖN som de flesta verkar gilla!!

Missförstå mig inte, jag förespråkar att man ska glädjas av vardagen och ta vara på nuet, och jag försöker verkligen, men på vintern är det så SVÅRT!
Det är inget  lyxproblem, vi har haft vår beskärda del av sjukdomar och dödsfall, och jag njuter verkligen av livet, men ju mer jag inser hur skört livet är, och hur kort stund vi finns här, så känns det sanslöst att halva mitt liv går åt till att längta efter våren!!!
Har någon av er tagit steget och flyttat söderut eller utomlands , eller vet någon som gjort det och kanske bloggar om det?
Skulle vara jättekul att läsa om i så fall, tipsa mig gärna!!

Nu måste jag ut i kylan och hämta sonen!Kommentarer
Postat av: Jules

Som jag skrev tidigare - snö är vackert. Men sen tar mitt gillande slut. Det här mörkret - jag är uppväxt i Kiruna där det i princip är becksvart hela vintern och jätteljust på sommaren. Nej, mörker gillas inte. Och ej heller kylan. Brr!Goa bus-Myra med familj bor på andra sidan Nordsjön. Vet i alla fall att de brukar ha tokvarmt under sommaren - lite mer regn på vintern. Hon verkar trivas. Du kan kika in till henne...

http://myrasmysterier.blogspot.com/Sen så har vi Nika i USA - hennes blogg heter under solen i Ohio och hon trivs jättemega bra over there vad jag har förstått. Det enda jag vet att hon verkligen avskyr det är Poison Ivy i rabatterna - ett förödande ogräs vad jag har förstått.

http://simonslane.blogspot.com/Det är de två som spontant poppar upp när jag tänker på de som bloggar från utlandet.Krya på dig kramar

2009-01-08 @ 15:06:56
URL: http://julesofswe.blogspot.com
Postat av: Hem och Lycka

Känner ingen som flyttat till det varma, annars hade jag självklart tipsat dig. Och man ska ju ta vara på livet helt klart!kram

2009-01-08 @ 15:58:53
URL: http://hemochlycka.blogspot.com
Postat av: Kerstin

Jag känner ingen personligen men jag följer några bloggar som beskriver livet som utlandssvensk.

Marianne - http://nyaaventyr.blogspot.com/ skriver om sitt liv i Kairo.

Viktoria - http://sunnyswede.blogspot.com/ skriver om sitt liv i Fort Lauderdale

Annika - http://kankaglenreston.blogspot.com/ skriver om sitt liv i Washington.

Kul att följa deras nya kultur och sätt att leva.

Ha det gott.

2009-01-08 @ 16:24:57
URL: http://kerstinsfoto.blogspot.com/
Postat av: Hanna

Haha, gillar inte heller vintern , för kallt för min del och för mörk! Men det är vackert dock, det skulle väl vara det mest positiva! Ha en fin dag!

2009-01-08 @ 16:40:57
URL: http://greenrealm.blogg.se/
Postat av: Skatan

Hej!Kul att hitta hit...jag kom via Kerstins blogg.Nu skall jag läsa lite på din blogg : )/Anna

2009-01-08 @ 18:21:43
URL: http://www.omlivetiettskatbo.blogspot.com
Postat av: Skatan

Men du! Vilken vacker keramik ni tillverkar!!/Imponerad donna

2009-01-08 @ 18:26:33
URL: http://www.omlivetiettskatbo.blogspot.com
Postat av: Mia's Pearls

Hej Milla!Ja, precis som du gissat, så bor jag utomlands. Jag bor i London, så inte sådär jätteexotiskt, men vi har i alla fall inte snöslask och just Londonområdet har väldigt torrt, varmt och fint väder jämfört med resten av UK. Här blommar träden i februari och vi har nån frostknäpp då och då, det är allt.Jag känner en hel drös av bloggande utlandsmammor, på min sida (i min blogg roll) har du flera stycken:Larssons flyttar

Watsons in Brunei

En Alien i Californien

Life in the Suburbs

Gott och Blandat hos Cissi

Du har även Amelia's Cafe, som precis har flyttat hem till Sverige efter 7 år i Spanien, där hon drev ett cafe.

De i sin tur har också länkar till andra utlandsbloggare (speciellt Life in the Suburbs)Jag flyttade utomlands innan jag fick barn, år 2000 med min dåvarande sambo (nuvarande make). Vi gjorde inte så stor grej av det, vi var först i San Francisco och sökte jobb, men när jag väl fick ett jobb, fegade vi ur och flyttade från Gbg till Stockholm istället. Det var inte riktigt så spännande som vi hade hoppats på, så vi styrde kosan mot London. Och från början tänkte vi "äsch vi åker och ser hur det går". Och efter något år sa vi "nä, vi stannar ett år till" och sen rullade det på. Nu har jag bott utomlands i snart 9 år (i mars) och känner mig svensk, men känner ändå inte igen mig riktigt i Sverige, jag har fött barn här och bott här större delen av mitt vuxna liv, men längtan efter det svenska och sverige finns alltid kvar. Min son har t ex börjat i Sv skolan på orten och det är som att återanknyta till Sverige för oss och väldigt spännande.Lycka till med dina drömmar och funderingar och fråga gärna mer om du vill.Kram Mia

2009-01-08 @ 19:24:17
URL: http://miaspearls.blogspot.com
Postat av: marie

nej, vintern är inte kul.....det är kylan som jag hatar, inte snön.....

om man hade pengar, så skulle jag inte bo kvar =)

2009-01-08 @ 20:11:34
URL: http://tallrotsmarie.blogg.se/
Postat av: Bibbi

Underbara ljuva vinter!

Men jag hoppar gärna över februari....Nu vill jag ha VÅR! Ljuva vår med sol och takdropp. Å´grilla ute..Gillar...

Hoppas du är piggare. Å´låt dom dricka hur mycket jordgubbsaft som vill, jag har mer av både saft och bär. Stora kramen

2009-01-08 @ 21:41:50
URL: http://vildrosenbibbi.blogg.se/
Postat av: Milla S

Jag förstår dig!! En blogg som du kan besöka är Annaofsweden både med tanke på namnet(!) och att hon bor med sin familj i Philadelphia. En tjej som hittade in till mig och som visade sig ha en mycket trevlig blogg!

Lycka till med förberedelserna inför Formex nu! Du kan ju fota en massa när du väl är där! Hoppas du är ordentligt frisk när det är dags!

Kram

2009-01-09 @ 00:23:16
URL: http://milla-andante.blogspot.com
Postat av: Marie

Hejsan! ja jag trivs väldigt bra i min lilla stad. jag är Kiruna bo rakt genom hjärtat absolut. Jag tycker om alla våra årstider som vi har, kall vinter, vacker höst, underbar vår samt en ok sommar eftersom jag är inte förtjust i för mycket värme mer än när man far utomlands då får det vara varmt eftersom havet finns intill. Ha en fin dag!mvh Marie

2009-01-09 @ 10:25:18
URL: http://mittalltingenting.se
Postat av: Katinka

Åhh, skulle också gärna ge mig av utomlands. Det här mörkret är ju definitivt inte bra vare sig för hälsan eller för humöret.

2009-01-09 @ 15:21:55
URL: http://presentabel.blogspot.com
Postat av: Jennike

Nog såg den bilden underbar ut!! Åh, nog längtar jag oxå dit, till solen och värmen...men skulle inte vilja vara utan vinter. -10 grader mkt. snö:)

Håller nog dock me Bibbi att jag gärna hoppar över februari. Kram på dej

2009-01-09 @ 15:27:16
URL: http://jenkepenke.blogg.se/
Postat av: anna of sweden

Mitt tips är ju att flytta till Skåne.

Där är vintern rätt så tråkig men

VÅREN kommer tidigt! :)

2009-01-09 @ 19:39:34
URL: http://annasweden.blogspot.com
Postat av: Fia

Ja, det är klart att alla kan ju inte älska vintern, men du har ju någonting att se fram emot; vi går ju mot ljusare och snart varmare tider. Strandbilden är ju helt fantastisk, sanden, vattnet och ljuset skapar en fridfull känsla.

2009-01-10 @ 12:10:24
URL: http://fiafotar.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0