Jennilie's ljuvliga tryfflar
Foto: Jennilie Isaksson
Ett presenttips så här i juletider är Milla of Sweden's assiett som uppläggningsfat med dotterns Jennilie's ljuvliga, hemgjorda tryfflar.
Uppskattas garanterat av många!
Här kommer receptet på tryfflarna:
20-25 stycken
Ca 20 minuter + tid att kallna
Ingredienser
0,5 dl vispgrädde
200 g ljus blockchoklad av bra kvalité
50 g vit blockchoklad
2-3 droppar apotekets pepparmintsolja
Krossade polkagrisar till garnering
Tillagning
Koka upp grädden. Lägg ner chokladen i bitar (men spara lite grann till
garneringen) och rör om tills den smält. Smaksätt med pepparmintsoljan.
Häll upp i en skål och ställ den i kylen tills smeten stelnat. Forma tryffeln
till kulor i önskad storlek. Rulla dem i polkagriskrosset. Smält den
resterande chokladen i ett vattenbad och klicka på tryffeln med hjälp av en
sked. Innan chokladen stelnat kan du dekorera med valfritt strössel. Det är
tillåtet att provsmaka! Förvara i kylskåp i en tät burk.
Camilla
Kommentarer
Trackback